city.stone
City.Stone

Blog

ARIOSTEA – новият дом на италианския бранд в Лондон

by admin
Apr , 12
ARIOSTEA – новият дом на италианския бранд в Лондон

61-67 Old Street, London

Централно място в престижния шоурум на Iris Ceramica Group в Лондон е отредено на един от най-напредничавите производители в Света на широкоформатни керамични плочи ARIOSTEA.

Сградата, в която се помещава шоурума, е със забележителна визия в индустриален стил и ключова за мегаполиса локация 61-67 Old Street, в оформилата се вече динамична и атрактивна „творческа зона”  Clerkenwell.

Мястото е нетипично, силно въздействащо и излизащо извън пределите на класическата представа за подобни пространства.

Широкоформатните плочи на Ariostea  Ultra са ключов елемент за цялостната концепция при оформлението  на шоурума.  Необятните възможности на приложение на широкоформатните плочи, тук са достигнали истински връх. Въздействието е почти космично, стени, подове, мебелни модули, декоративни детайло. Естетиката и технологията достигат високи нива в посока „high-end design”.

Повече от 600 кв.м., разстлани върху три нива в характерната и запомняща се сграда в индустриален стил, засвидетелстват  извоюваната висока позиция на бранда Ariostea и портфолиото му сред най-успешните дизайнери и архитекти в Обединеното Кралство и в сърцето на Лондон.

В шоурума са представени последните модели и на други водещи брандове FMG Fabbrica Marmi e Graniti, Fiandre Architectural Surfaces, Iris Ceramica, SapienStone и  Porcelaingres.

Архитектите от Area 17 са разпределили отделните нива в логична  последователност, като посетителите следват конфигурацията на широкоформатните плочи.  На първо ниво е разположен  бутикова зала – приемна, пресъздаваща чара на градската атмосфера, с високи до тавана обемни прозорци,  гледащи към улицата.

Сутеренната  зона създава още  по-задушевна  обстановка с елементи на Wellness SPA и прилежащи красиви бани.

Най-високото ниво представя колекциите, вдъхновени от индустриалният стил в дизайна. Красотата и многообразието на керамичните повърхности от последно поколение са представени во възможно най-впечатляващият начин, чрез създаване на флуидни пространства, с лесна опция за трансформация в зони за срещи и конферентни събития, приемни за събития, силно вдъхновяваща среда с най-красивите модели, създадени от производителите.

Post a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© Сити Стоун ЕООД 2020. Всички права запазени.