city.stone
City.Stone

Създаване на илюзия за пространство чрез дизайн.

 

Невидимите фуги – завладяващата мода на KING SIZE плочите

by admin
May , 20
Невидимите фуги – завладяващата мода на KING SIZE плочите

Свидетели сме на една безпрецедентна инвазия, но от естетически тип. Развитието в сферата на плочите никога не е било в застой, но още преди големия размер гранитогрес -плочи да са достигнали  върха на своята максимална популярност, се появяват екстра голям размер керамични фаши.

Размери, които биха могли да покрият почти всичко. Благодарение на непрекъснатата повърхност, шиокоформатните плочи придават на  интериорите и екстериорите съвършено нова панорамна визия, където подове, облицовки, мебели и работни повърхности могат да се слеят в един цялостен ансамбъл.

 Къде могат да се използват:

На практика този вид широкоформатни плочи имат многобройни приложения, като:

подова настилка

за стенни облицовки

плотове за бани и тоалетки

плотове за трапезарни и холни маси

облицовка на душкабини

облицовка на вани и джакузита

кухненски плотове и гръбчета

цялостна облицовка на бани

камини

обемни декоративни стени

външни облицовки и фасади

градински кътове и мебели

саксии и кашпи

облицовка в и около басейни

плотове и облицовки на летни кухни и барбекюта

По отношение на визията постигнатите за няколко години резултати при широкоформатните керамични плочи, предоставиха на дизайнерите невероятен набор от материали, цветове и текстури. Основните направления са мрамор-наподобяващи десени, оникс  и травертин имитации, монохроматични и неутрални повърхности с ефект на различни бетон, цимент, дърво, и камък финиши, метални ефекти и вариации от състарени повърхности.

Размерите

Плочите стартират от 240 см до 325 см в дължина и от 100 до 160 см по ширина спрямо различните производители. Дебелините са от 6 мм, 12 мм до 20 мм ( 30 мм само някой производители)

Съществува възможност и за рязане по индивидуален размер, когато проектите го налагат.

Качества

Качествата на тези материали са усъвършенствани до степен оптимално лесна поддръжка, забележителна издръжливост на ежедневно повтарящи се дейности, спрямо различните приложеня. Не се износва или надрасква. Изключително ниска порьозност, което предопределя слабо замърсяване и непопиваемост. Минимален брой снадки, което освен визуелен ефект способства и по-лесната поддръжка. Не са необходими специални почистващи средства нито се налага допълнително третиране на повърхностите във времето. Издържа на топлината от директно поставени горещи съдове. Панорамна визия  с непрекъснатост на декоративните мотиви. Може да се прилага и като „обличане” на вече съществуващи повърхности.

Едно отнай-големите предимства на широкоформатните плочи това е развенчаването на табутата, материал за под, материал за стена, материал за кухненски плот и т.н.  На практика, като част от дизайна, всяка една повърхност може да бъде третирана с такъв финиш. Така много успешно могат да се разчупят и стериотипите, следвайки единствено красивата линия на десените, преминавайки от вертикални в хоризонтални равнини и обратно, сливайки пространствата в една цялост.

С широкоформатни плочи се решава и още  един немаловажен проблем, кривите стени, тавани, нежелани ниши и колони. Всички тези неудобства биват успешно преодолявани с кратък инсталационен процес, също така много чист и безшумен.

Технологията на материала позволява и създаването на редица изделия по индивидуален дизайн. Здравината и устойчивостта на плочите, заедно със значително по-ниското тегло при 6 мм дебелина, позволяват обичане на всякакви конструкции и повърхности, дори бърз редизайн на стари мебели.

В един проект могат да се съчетаят повърхности широкоформатни плочи с различна дебелина, в зависимост от приложението, при абсолютно еднаква визия, което е една много рационална възможност да бъде разиграна интересна и необичайна конфигурация.

Post a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© Сити Стоун ЕООД 2020. Всички права запазени.